Hakutreenit 13.10.2014

Ennen metsään menoa tehtiin auton luona alkuun rullailmaisua parin metrin etäisyydellä ja ilman maalimiestä. Toistoja tuli vajaa 10 ja onnistumisprosentti oli hyvä. Sen jälkeen treenikaveri tuli seisomaan muutaman metrin päähän kosketuskepistä. Alkuun ”maalimies” sai kaiken huomion, mutta saatiin muutama onnistunut toistokin. Rullailmaisussa jatketaan kotona häiriöttä treenaamista yhä, sekä myös sohvalla loikoileva puoliso on välillä ollut ”maalimiehenä”, kuitenkin niin että itse hoidan palkkaamisen ja kosketuskeppi on telineessä. Käytös alkaa olemaan kuitenkin jo vahva, joten maalimiehiäkin voi pikkuhiljaa alkaa lisäämään.

Metsässä oli sitten 5 maalimiestä kaikki tuulen päällä. Maalimiehet olivat eri etäisyyksillä keskilinjasta, ja lähdin keskilinjalta kävelemään metsään tuulen alle ja koira liinassa. Kun se vaikutti saavan hajun ihmisestä, päästin liinasta irti. Yhdelle maalimiehelle se irtosi jopa 20-30 metrin päähän, joten hyvin alkaa olemaan nenä auki ja ymmärrys siitä mitä etsitään. Luoksetulot sujuivat hyvin, ja Ässä olisi varmaankin etsinyt vielä toiset viisi maalimiestä, sen verran sillä oli energiaa.

Treenirutiineissa olen jättänyt liian vähälle huomiolle treenipaikalle menon – siellä se vetää kuin veturi. Pois mennessä keskityin enemmän hallintaan, ja saatiin sentään se vaihe tehtyä löysällä hihnalla. Kesken etsinnän se kuitenkin esimerkiksi malttaa mennä maahan makaamaan vihjeestä, kun seuraava maalimies menee piiloon, ja vuoroa odotellessakin se makasi ja istui. Vuoroa odottaessa se kylläkin välillä myös haukkui, mutta yritin jättää haukut huomioimatta ja palkata vain istumisesta tai maassaolosta. Tietenkin positiivisia ongelmia molemmat, hyvähän se on, että koiralla on motivaatiota päästä hommiin. Mutta yleisesti ottaen pitäisi muistaa tehdä hallintaa kaikissa vaiheissa ja jatkuvasti, jotta se pysyy hallinnassa myös siinä vaiheessa kun etsintä alkaa olemaan todella vahva ja mieluisa käytös. Tänään oli ensimmäistä kertaa myös loppupalkka odottamassa autolla, tästä pitää tehdä kaikkiin treeneihin rutiini kokeita silmällä pitäen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s