Ässä

Tällä hetkellä perheessämme asuu weimarinseisojauros Ässä (Neo Nord Ässä des Brumes des Bois). Ässä on syntynyt 2.3.2014 Belgiassa, ja toimme sen Suomeen 8 viikon ikäisenä. Ässän kasvattaja Brumes des Bois kasvattaa käyttölinjaisia weimarinseisojia. Ässän emä on kasvattajan oma kasvatti Kasai des Brumes des Bois ja isä on ranskalainen Graf Choupi du Val du Chambertain. Kummankin koiran taustalta löytyy kasvattajan menestynyt uros Djinn des Brumes des Bois, ja Ässän isoisoisä on kuuluisa Mojo’s Vini Vidi Vici.

Ässä vaikuttaa erittäin rennolta ja hyvähermoiselta koiralta, jolla on temperamenttia ja taistelutahtoa. Kasvattaja testasi pennut 7 viikon ikäisenä, ja tässä on käännös Ässän lausunnosta:

”Ulkomuoto: Hyvä rakenne kaiken kaikkiaan. Pieni valkoinen merkki rinnassa (1 cm²). Hyvä eteen kurottuva kaula, hyvä rakenne hartioissa, hyvät kulmaukset edessä ja takana. Rinta hyvin kehittynyt, syvä ja pitkät kylkiluut. Hyvä hännän kiinnitys, selkälinja suora. Korvien asento oikein hyvä, ja korvat hyvän pituiset. Kaunis, maskuliininen pää ja tasapainoiset linjat.

Luonne: Erittäinen eläväinen pentu, itsenäinen ja tasapainoinen. Erittäin utelias ja rohkea. Tyypillinen työkoiran luonne. Koulutus johdonmukaisesti mutta pehmeästi. Hyväksyy käsittelyn, luottaa ihmisiin.”

Ässän kanssa panostetaan käytännön metsästykseen ja kanakoirakokeisiin, ja sen myötä teemme paljon tottelevaisuus- ja hallintatreeniä. Toisena lajina on pelastuskoirakoulutus, jossa treenaamme sekä metsähakua että rauniohakua. Ja luonnollisesti pelastuskoiran tottelevaisuutta ja ketteryyttä tullaan treenaamaan kokeita silmällä pitäen.

Ässän tiedot Kennelliiton jalostustietokannassa

Ässän tiedot Saksanseisojakerhon tietokannassa

10440703_10100464069583002_4507040381328051982_n

2 vastausta artikkeliin “Ässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s