Virallisia terveystutkimuksia: lonkat, kyynärät ja polvet

Käytin Ässän elokuun lopussa virallisissa tutkimuksissa Timo Talviolla Etelä-Helsingin Eläinlääkäriasemalla. Ässältä kuvattiin lonkat ja kyynärpäät sekä tutkittiin polvet. Talvio arvioi lonkat A/B arvoisiksi, kyynärät nollaksi eli terveiksi ja polvet myös nollaksi eli terveiksi. 

Kennelliittokin on antanut jo oman virallisen lausuntonsa lonkista ja kyynärpäistä: lonkat B/B ja kyynärpäät 00. B-lonkat katsotaan vielä terveiksi, lausunnon mukana tulleessa selityksessä todetaan B-lonkasta näin: ”Lähes normaali/rajatapaus. Reisiluun pää ja lonkkamaljakko ovat vähän epäyhdenmukaiset, Norbergin asteikko vetoasennossa lähellä 105° tai reisiluun pään keskus on mediaalisesti lonkkamaljakon dorsaalireunaan nähden ja reisiluun pää ja lonkkamaljakko ovat yhdenmukaiset.” Polvilumpioluksaatiolausunnon osalta Kennelliitto ei anna omaa lausuntoaan. Ässän täytettyä 2 vuotta keväällä on ajatuksena vielä kuvata selkä ja myös tutkituttaa sydän ja silmät jossain vaiheessa. 

Lonkka- ja kyynärtulokset näkyvät jo Kennelliiton tietokannassa, polvilausunnon kirjautumisessa kuulemma menee yleensä pidempään: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI45727/14&R=99.1

Terveen koiran kanssa saa siis aloittaa metsästyksen tänä syksynä, ja onneksi metsästyspäiviä onkin luvassa runsaasti: teen seuraavat 4 viikkoa kolmen päivän työviikkoa, ja loput viikosta meidät löytää vaihtelevasti metsistä ja pelloilta, ja tietenkin yhden viikonlopun ajan Junkkarista… Sitä varsinkin odotan innolla ja vähän myös jännityksellä, vesityöpisteitä pitäisi vielä yrittää korottaa (yksi nolla-tulos alla, kun uiminen on ollut vähän jänskää Ässän mielestä) ja saada riistakosketuksia alle ennen kisaa (tai siis katselmusta 😉 ). Toki mennään mukaan rennoin mielin, kyseessä on kuitenkin sekä emännälle että koiralle ensimmäinen kanakoirien erikoiskoe, ja ensimmäinen Junkkari-kokemus!

Alla vielä Ässän röntgenkuvat ja muutama otos viime viikonlopulta. 

   
   
   
    
   

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s