Tokotreenit 15.10.2014

Jatkettiin treeneissä peruuttamisen kouluttamista. Ässällä on jo käytöksessä joitakin askeleita, mutta todettiin takajalkojen asennon olevan sen verran sammakkomainen peruuttaessa, että jatketaan vielä käytöksen viilaamista ennen kuin aletaan siitä muokkaamaan seisomista, istumista ja maahanmenoa jääviä liikkeitä varten.

Seuraavaksi keskitytään siihen, että en omalla liikkeellä lainkaan työnnä koiraa, vaan palkataan niistä kerroista kun ohjaaja on liikkumatta ja koira liikkuu itsenäisesti taaksepäin. Toinen kriteeri ohjaajalle on pitää käsiä ja toimittaa siten palkkakin mahdollisimman alhaalta, jotta koiran etupää pysyisi alhaalla ja siten takajalat kunnolla vetäisivät koiraa taaksepäin. Kun tämä sujuu ohjaajan osalta, keskitytään antamaan ehdollinen vahviste kun koira on vielä liikkeessä. Kun olen aiemmin lisännyt etäisyyttä peruutukseen, olen odottanut lisää liikettä, mutta kun koira on jäänyt paikoilleen, olen liian usein palkannut pelkästä seisomisesta peruutuksen jälkeen – kiire palkata on johtunut siitä, että olen halunnut palkata koiran ennen kuin se ehtii istua tai mennä maahan. Eli tarkkuutta kriteeriin siinä mielessä.

Kun ohjaajan liike ja palkan paikka ovat kunnossa, ja ollaan saatu onnistuneita toistoja, joissa ajoitus on kunnossa eli koiraa palkataan liikkeestä, ei pysähtymisestä, aletaan keskittymään koiran takajalkoihin. Tarkoitus on silloin palkata koiraa siitä, että takajalat ovat suorassa, ei tämän hetkisessä asennossa eli varpaat ulos ja kantapäät yhdessä sammakon tapaan. Toki nuorelle koiralle se voi olla fyysisesti haastavaa, mutta tekemällä oppii. Täytyy muistaa pitää treenikerrat lyhyinä, ja seurata sitä pystyykö Ässä vielä fyysisesti takajalkojen suoristamiseen.

Keskiviikon treenien jälkeen ollaan harjoiteltu lenkkien ohessa peruuttelua, ja eilisessä treenituokiossa nurmikolla se alkoi muutaman peruutusaskelen jälkeen tarjoamaan takajaloilla kaapimista. Houkuttaisi kovasti poimia tuo takajaloilla potkiminen omaksi käytökseksi ihan huvin vuoksi, mutta se saattaisi kyllä hidastaa peruuttamistreeniä jonkun verran… Siihen voisi esimerkiksi liittää vihjeen ”paikoillanne”, ja sitten vihjeelle ”hep” voisi liittää eteen ryntäämisen 😀 Täytyy vielä vähän harkita… 🙂

2 vastausta artikkeliin “Tokotreenit 15.10.2014

  1. Takajaloilla kaapiminen kuulostaa hauskalta.:D Miten Ässällä etenee lintutreenit? Onko paljon treenannut nyt pellolla ja metsissä hakua ym?:)

    1. No haku ei ole vielä oikein auennut, ollaan lähinnä käyty metsässä koska haluaisin saada sille ensimmäiset riistatilanteet metsäkanalinnuilla. Pellolla kyllä tekee jo luoveja, ja löytää siivet jne. joten eiköhän se siitä! Kylmän linnun nouto on ok, sitä voisi vielä treenata. Siivillä ja muilla (muun muassa siivillä varustettu dummy, lelut, kengät, roskat lenkkipolun varrelta…) esineillä nouto on jo tosi hyvä. Nyt tarttee vaan lisää kilometrejä alle, ja sitä myötä kohtaamisia muidenkin lintujen kuin pullasorsien kanssa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s