Ilmaisutreenit 20.4.2015

Treenattiin ekaa kertaa tämän vuoden puolella raunioilla, ja sen kyllä huomasi – Ässällä oli vaikeuksia keskittyä hommaan. Teimme samankaltaisen treenin kuin viime viikolla, samalla maalimiehellä ja maalimies näkyvillä. 

Maalimies oli tiilikasan päällä ja maalimiehen ja Ässän välissä oli muovinauha ilmassa. Ässä meni maalimiehelle mutta hieman alustaa epäröiden, se ei heti koskenut kosketuskeppiin, eikä oikein pystynyt kantamaan rullaa vaikealla alustalla. Treenin aikana epäonnistumisia tuli aivan liikaa, enkä tajunnut reilusti helpottaa tilannetta. Koiralla tuntui motivaatio laskevan treenin edetessä. 

Saimme kuitenkin kolme toistoa tehtyä näkyvillä olevalla maalimiehellä kun siirryin reilusti lähemmäksi ja hiukan vaihdettiin paikkaa, että alusta oli helpompi. Viimeisellä eli neljännellä toistolla maalimies meni piiloon ja Ässä sai etsiä sen. Silloin sen kosketti melkein heti keppiin ja aloitti ketjun oikein, mutta jäin liian kauaksi koirasta joten še ei heti tuonut rullaa minulle saakka vaan aloitti ketjun kerran uudelleen. 

Tästä treenistä voisi sanoa vaikka mitä, mutta tyydyn toteamaan, että sain paljon informaatiota siitä missä vaiheessa koiran osaaminen on. Alkajaisiksi pitää irrottaa rullan nosto ketjusta ja treenata sitä erikseen. Rullan kantamista erilaisilla alustoilla pitää myös treenata. Ja etenkin raunioilla, treeni pitää suunnitella niin, että pysyn vielä erittäin lähellä koiraa. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s