Helsingin kesänäyttely 23.7.2016

Osallistuimme Helsingin kesänäyttelyyn heinäkuun 23. päivä. Ässä oli avoimessa luokassa ja tuomarina Tuire Okkola. Nimi oli täysin vieras, joten hain hänen arvostelujaan etukäteen Saksanseisojakerhon tietokannasta, eikä sieltä löytynyt yhtään arvostelua. Ilmeisesti tuomari on siis äskettäin vasta saanut oikeudet arvostella kanakoiria. Arvostelu oli kyllä hyvin mielenkiintoinen, tuloksena EH. Ässä oli ainoa uros kehässä, keli oli surkea ja kuten kuvista näkyy, Ässää kiinnosti lähinnä kehän laidalla hengailleet kaksi weimarinarttua 🙂

”2-vuotias koon ylärajoilla oleva uros, jolla vahva runko, kallo-osa turhan korkea. Avoimet kyynärpäät. Hyvin kulmautunut takaa. Ylälinja tänään pyöreä. Lanneosastaan lyhyt ja turhan jyrkkä lantio. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu tänään takaraajat rungon alla, löysästi edestä. Esitetään hyvin.”

Junkkarissa Ässä mitattiin 66 cm korkeaksi, omissa mittauksissa oon päässyt 66-68 cm korkeuteen, vähän riippuen mistä kohtaa mittaa ja miten hyvin koira seisoo. Rotumääritelmässä uroksen säkäkorkeus saa olla välillä 59–70 cm. Ehkä se sitten on ylärajoilla, mutta tämä on kyllä ensimmäinen kerta kun tuomari tämän mainitsee.

IMG_8082IMG_8086IMG_8098IMG_8099

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s