Hakutreenit 4.5.2015

Treeni suoritettiin jälleen partiointitreenin omaisesti, mutta painottaen ilmaisua. Ässä oli taas alkuun mukana tallaamaassa aluetta ja purkamassa enintä energiaa ennen varsinaista treeniä. Treenissä oli kaksi maalimiestä, joista yksi oli tuttu ja hän oli piilossa ensimmäisenä ja viimeisenä, ja toinen maalimies oli keskimmäisellä toistolla piilossa, ja hän oli Ässälle vieras maalimies. Treenissä oli siis kolme toistoa. 

Ensimmäinen maalimies oli n. 30-40 metrin päässä siitä mistä laskin Ässän irti. Sillä oli yhäkin aika paljon virtaa, ja se irtosi alkuun näkymättömiin keskilinjaa pitkin. Se tuli kuitenkin heti kutsuttaessa takaisin, ja pysyi mukavasti näköetäisyydellä. Se löysi maalimiehen melko tehokkaasti, aloitti ilmaisun heti koskettamalla keppiä, toi rullaa noin 15 metriä ja meni hienosti näytölle. Hyvä suoritus siis. 

Toinen maalimies oli reilun 50 metrin päässä. Kävelin lähemmäksi keskilinjaa ennen kuin laskin koiran irti, jotta se ei ehtisi maalimiehelle liian aikaisin – eli että en ole liian kaukana kun se on tuomassa rullaa. Koira etsi innokkaasti, ja löysikin maalimiehen taas melko ripeästi. Se ei kuitenkaan heti aloittanut ilmaisua, vaan kävi maalimiehellä, ja tuli minua kohti ihmeissään. Annoin kerran vihjeen ”ukko” sille n. 10 metrin päässä maalimiehestä, jonka jälkeen se teki ilmaisun oikein ja sai palkkansa. Maalimies oli siis vieras, ja hän oli myös erilaisessa asennossa liin mihin Ässä on tottunut. Käytöksen yleistämistä pitää muistaa tehdä jatkossakin, ja tämö oli ihan hyvä toisto vaikka ei ilman vihjettä heti mennytkään putkeen. 

Kolmas maalimies oli sama kuin ensimmäinenkin. Vauhtia alkoi tässä vaiheessa treeniä olemaan sopivasti, koira pysyi sopivalla etäisyydellä ja myötäili minun kulkusuuntaani mukavasti. Maalimies löytyi melko suoraviivaisesti, taas Ässä aloitti ilmaisun heti ja rullaakin Ässä kantoi reilut 15 metriä minun luokseni. Todella hyvä!

Kaiken kaikkiaan itse treeni oli onnistunut. Vieraalla maalimiehellä ei heti mennyt nappiin, mutta jatkossakin on varmasti hyvä ottaa sekaisin tuttuja ja vieraita maalimiehiä. Tuttujen kanssa saa onnistumisia, ja vieraiden kanssa päästään yleistämään käytöstä. 

Seuraavassa treenissä olisi varmasti hyvä pitää yllä kunnon juoksutusta ennen treeniä, muistaa sisällyttää treeniin sekä tuttuja että vieraita maalimiehiä ja myös ottaa odotteluvaiheeseen mukaan jotain superpalkkaa ja treenata rauhallista odottamista. Tällä hetkellä rauhallisuus ja hallinta on aika kaukana siitä käytöksestä mitä Ässä esittää odottaessaan pääsyä hommiin. Positiivinen ongelma siinä mielessä, että työmotivaatiota on… mutta koska kaikki mikä tapahtuu, vahvistuu, on parasta nyt jo treenata oman vuoron odottelua kokeenomaisen hallituksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s