Rauniotreenit 23.10.2012

Johtuen edellisen päivän osteopaattihoidosta, halusin tehdä Tompalle normaalia kevyemmän treenin, joten keskityttiin tarkennukseen. Pienellä alueella oli 4 maalimiestä enemmän tai vähemmän umpipiiloissa. Jokainen maalimies odotti eri määrän haukkuja ennen palkkaamista, määrät olivat 5, 10, 15 ja 20 haukkua. Tompalla ei ole kauheasti tehty pidempiä haukkusarjoja, joten olisi hyvä muistaa vaihdella haukkujen määrää joka treenissä jottei jumituta tiettyy määrään sekä saadaan nostettua Tompan valmiutta pitkiinkin ilmaisuihin.

Lähetykset sujuivat hyvin siltä osin, että Tomppa malttoi istua vihjeestä melko nopeasti sekä myös odotti kunnes annoin lähetysvihjeen. Lähdöt eivät olleet aivan luotisuoria, ensimmäinen taisi olla melkein 90 astetta lähetyskulmasta, mutta se suunta oli myös se, missä maalimiehet olivat. Kutsuin kuitenkin koiran takaisin, jotta saatiin alueesta kaikki kohdat etsittyä.

Huolimatta osteopaattikäynnistä, tai ehkä siitä johtuen, Tompalla oli virtaa aivan valtavasti. Ilahduttavaa oli kuitenkin huomata, että vaikka vauhtia oli paljon enemmän kuin normaalisti, koira kykeni kuitenkin noudattamaan vihjeitä. Ensimmäinen maalimies löytyi betonipalkin alta, seuraava maalimies oli noin 5 metrin päässä traktorinrenkaan sisällä (kansi päällä), kolmas maalimies oli noin 7 metrin päässä roskiksen alla ja viimeinen oli arviolta 10 metrin päässä seinää vasten asetettujen lavojen alla.

Oli hieno huomata viimeisen maalimiehen kohdalla kuinka hyvin koiran nenä toimii – Tomppa juoksi poispäin pieneltä etsintäalueelta, ja tahdoin sen takaisinpäin. Juostessaan takaisin Tomppa ohitti parin-kolmen metrin päästä alueella olevan katoksen. Katoksen paikkeilla, Tomppa teki melkein täyskäännöksen laukkavauhdista saadessaan maalimiehestä hajun. Näköjään nenä toimii vaikka vauhtia on vähän enemmänkin! Ilmaisut olivat kaikilla maalimiehillä suht vahvoja, ihan tasaista haukkusarjaa Tomppa ei tee, eli pieniä katkoja on, mutta haukku on voimakas ja kuuluva eikä esim. 20 haukun sarja jäänyt vajaaksi, joten olen ihan tyytyväinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s