Rauniotreeni 8.4.2013

Kevään treenikausi aloitettiin rauniotreeneissä melko talvisissa olosuhteissa, radalla oli vielä jonkin verran lunta, moni piilo lumen peitossa ja lämpötila nollan paikkeilla. Meillä on takana useamman kuukauden tauko haku- ja rauniotreeneistä, lähinnä johtuen samalle päivälle osuneesta valmennusryhmästä (tottistreeni). Virallinen kausi alkoi tällä viikolla, ja päällekäisyyksiä ei ole joten päästään taas treenaamaan täysipainoitteisesti.

Maanantaisessa treenissä ilmeni että tauosta ei ollut haittaa, päin vastoin, Tompalla oli mahtava into tehdä hommia. Vauhtia riitti, ja suurimman osan ajasta koira eteni reipasta ravia tai laukkaa. Korvat eivät kuitenkaan kadonneet matkan varrella, vaan Tomppa kuunteli luoksetulokutsua hyvin, otti kontaktia ohjaajaan äänimerkistä ja vaihtoi suuntaa käsimerkistä. Ensimmäisessä lähetyksessä intoa oli melko paljon, ja kesti hetken että sain namin avulla fokuksen minuun ja pääsin lähettämään opitusta asennosta (koira istuu vasemmalla puolella, katsoo eteenpäin ja lähtee etsimään vihjeestä ”ukko”). Loput lähetyksistä sujuivat paremmin, koira ei tehnyt varaslähtöä kuin kerran, tuli takaisin kutsusta, istui nopeasti pyynnöstä ja lähti hyvällä vauhdilla etsintävihjeen kuultuaan.

Maalimiehiä oli neljä kappaletta. Ilmaisut pidettiin lyhyinä pitkästä tauosta johtuen, eli maalimiehet haukuttivat satunnaisessa järjestyksessä joko 2, 5, 8 tai 10 haukun sarjat. Ensimmäinen maalimies löytyi melko helposti ovi auki olevasta vajasta. Maalimies odotti 10 haukkua, Tomppa hiukan katkoi ilmaisua kun vilkaisi muutaman kerran minuun kun tulin piiloa kohti. Toinen maalimies oli ensimmäisen maalimiehen lähellä maan alla olevassa tunnelissa jossa on metallinen ovi. Ovi oli kiinni, Tomppa aloitti siitä huolimatta ilmaisun hyvin. Kolmas maalimies oli hiukan kauempana konttirakennuksen toisessa päädyssä, Tomppa irtosi minusta hyvin, haki hajua korkeammalta ja lähti maalimiehelle vauhdilla.

Neljättä maalimiestä lähdettiin hakemaan palaamalla hiukan taaksepäin koska alueesta oli osa jäänyt tarkistamatta, Tomppa laskeutui jyrkän rinteen alle ja rämpi jonkin aikaa hangessa, teki kuitenkin sinnikkäästi koko ajan töitä. Saimme vinkin, että maalimies on alueen toisessa päässä, joten lähdimme takaisin kolmannen maalimiehen suuntaan. Neljäs maalimies löytyikin suhteellisen läheltä kolmatta maalimiestä pienestä hökkelistä. Tomppa nousi ilmaisun aikana etutassuillaan hökkelin ovisuulla olevaan levyyn, joka putosi hiukan. Tomppa vähän säpsähti kun alusta putosi alta mutta palasi heti haukkumaan maalimiestä hökkelin toiselta sivulta, häntä ylhäällä ja reippaana.

Treenissä oli hyvää koiran motivaatio, varmat ilmaisut ja hyvä hallittavuus. Töitä pitää tehdä epävarmojen ja heiluvien alustojen kanssa, sekä alkaa lisäämään haastavuutta rauniotreeniin vaikeampien piilojen, häiriöhenkilöiden ja meluäänien myötä. Oli mukava palata treeneihin varsinkin näin onnistuneen suorituksen myötä – Tomppakin innostui treenin jälkeen kotona vielä leikkimään hyvin pentumaiseen tyyliin, taisi olla koirakin iloinen päästyään pitkästä aikaa etsintähommiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s