Jälki 25.5.2017

Käytiin tekemässä vähän kovemman alustan jälki, pituus 500 metriä ja vanheni noin 45 minuuttia. Sää oli lämmin, 20 astetta ja aurinko paistoi. Navakka tuuli kävi luoteesta, eli karttakuvassa vasemmasta yläkulmasta. Jälki sai vanheta noin 45 minuuttia, jonka ajan tehtiin lyhyitä tottiskontaktitreenejä läheisellä nurmikolla – häiriönä viereisen hiekkatien ulkoilijat ja leijanlennättäjät aivan vieressä.

Jäljen nosto oli videon ensimmäisen pätkän kaltaisella kivikolla (videolla kaksi lyhyttä pätkää jäljen varrelta). Vähän Ässä oli ihmeissään jälkeä nostaessa, nosteli päätä ja katseli minua välillä mutta alkoi jäljestämään kun odotin hetken. Ensimmäiset 300 – 350 metriä sujui hyvin, mutta kova alusta ja kuuma keli alkoivat verottamaan loppupäässä. Esineet olivat 400-500 metrin välillä (kuvan mukaiset pienet metalliesineet). Alusta ensimmäisen esineen kohdalla oli hienoa hiekkaa ja toisen kohdalla hieman soraisempaa ja pientä kasvillisuutta ympärillä.

Jälkimmäisen videonpätkän jälkeen soratietä ylittäessä alkoi siis jo olemaan vähän hankalaa, harhajäljet veivät tien suuntaisesti kun taas jälki meni yli. Odotin, että se löysi oikean jäljen, mutta hetki siinä meni. Hieno hiekka-alusta tämän jälkeen johti myös harhailuun, pään nousemiseen ja pieneen motivaation laskuun – alusta tietenkin on vaikea nuuskutteluun, ja jälkeä oli jo takana paljon. Onnistunutta tässä treenissä oli kuitenkin se, että Ässä löysi ja ilmaisi molemmmat esineet, ei siis porhaltanut yli! Palkkana oli vajaa 200 g lihaa per esine, eli palkat olivat suhteellisen suuria. Pienen harhailun jälkeen, ensimmäisen esineen löydettyään, jäljestäminen näytti taas paljon tarkemmalta ja nenä pysyi maassa loppumatkan.

Tässä treenissä esineet toimivat siis palkkiona Ässälle, se sai tauon vaikeasta jäljestämisestä! Sen lisäksi, se toivottavasti oppi, että vaikka on vaikeaa, kannattaa jatkaa – ensimmäinen esine tuli siis oikein hyvään rakoon!

Toisaalta, jälki olisi kuitenkin voinut olla vähän lyhyempi, 300-400 metriä, jolloin jäljestyksen laatu olisi pysynyt hyvänä loppuun saakka. Pilvisellä kelillä tilanne olisi tietenkin voinut olla toinen. Mutta, näiden onnistuneiden esineilmaisujen myötä ilmaisun vahvistamiseen voisi nyt ottaa vaikeita kovan alustan jälkiä, mutta pituudeltaan vain 200-500 metrisiä (kuumalla kelillä lähempänä 200 metriä, viileällä pidempiä). Näissä olisi muutama esine jäljen loppupäässä ja isot palkat. Katsotaan, jos tällä saataisiin sekä tarkkuutta että vahvistehistoriaa esineiden ilmaisuun.

Kartassa sininen viiva on tallaus ja oranssi jäljestys. Jäljen nosto on vasemmassa yläkulmassa.
img_5493
img_5490-1

2 vastausta artikkeliin “Jälki 25.5.2017

  1. Tosi hyvin vetää kovalla alustalla. Ässä on ihan huippu jäljellä 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s