Jälkitreeni 22.4.2017

Tänään tein Ässälle ensimmäisen jäljen tälle keväälle. Jälki oli 690 metriä pitkä ja vanheni reilun tunnin – 1,5 tuntia. Tuuli kävi idästä/kaakosta, ja keli oli pääosin poutainen. Alustoina oli kuivaa hakkuuaukeaa, jossa joissakin kohdissa oli myös vettä, varjoisempaa metsää ja muutama hiekkapolun ylitys. Alla kuva jäljestä pinkkinä ja jäljen ajaminen sinisenä. Jäljellä oli neljä keppiä, niitä ei ole valitettavasti merkittynä karttaan.

Jälki 22042017

Varsinainen jäljestäminen sujui hyvin. Annoin Ässän mennä välillä vapaana, koska halusin mennä Pasasen luennon oppien mukaan ikään kuin en tietäisi missä jälki menee. Joten, jos Ässä meni vauhdilla johonkin suuntaan, annoin sen vapaasti mennä pitämättä liinasta kiinni. Hyvin se pysyi jäljellä vaikka en ollut liinan päässä hidastamassa. Suurimmaksi osaksi sen jäljestysvauhti oli kuitenkin maltillinen, liina oli jopa löysänä välillä.

Ennen jäljestystä odotin autossa, että Ässä oli täysin rauhallinen, ja lähdin hyvin eleettömästi hommiin. Tämä tuntui toimivan. Alkupään mutkissa Ässä itse asiassa jäljesti tarkemmin: kartassa oleva jälki minun, ei koiran, ja kävelin jossain kohdissa vähän jäljestä sivussa. Rauhallisempi mielentila jäljestäessä ei kuitenkaan ainakaan tällä kertaa parantunut ilmaisua. Ässä pysähtyi vain yhdelle kepille. Uskoisin, että se kyllä huomasi kaikki esineet – se jäljesti tarkasti, nenä maassa ja meni suoraan esineiden päältä, ja olin huomaavinani, että sen häntä heilui enemmän esineiden kohdalla ja se nuuskutteli myös enemmän.

Eli, johtopäätöksenä tästä taitaa olla, että esineille pitää saada lisää arvoa. Taidan kouluttaa esineilmaisun uudelleen lelulla kuten Pasasen jälkikoira-tilaisuudessa näytettiin, ja katsotaan sitten muuttuuko käytös jäljestäessä. Tokihan ongelma on positiivinen – Ässä jäljestää ihmisen jälkeä tarkasti ja innoissaan ilman mitään palkkaa jäljellä, ruokaa tai esineitä. Mutta olishan se hyvä saada ne esineetkin ylös… 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s