Kasvainta pukkaa

Huomasin kuun alussa Ässällä pienen nappimaisen ja karvattoman kasvaimen kyynärpään sisäpuolella ihossa. Varasin heti ajan eläinlääkärille, ja vaikka koira on nuori ja ollut täysin terve tähän saakka, saa patit aina huolestumaan. 

Eläinlääkärissä patista otettiin neulanäyte ja lähetettiin patologille tutkittavaksi, odotusaika 1-3 viikkoa. Ässä antoi hienosti kolme kertaa ottaa neulanäytteen. Siinä vaiheessa pidin koirasta kiinni varmuuden vuoksi, ettei neula lipsahda, mutta syötin sitä koko ajan. Heti sen jälkeen pyysin koiraa seisomaan vapaana paikoillaan, ja eläinlääkäri kuunteli ja tunnusteli koiran muuten. Ässä oli täysin paikoillaan ja heilutti rauhallisesti häntää, huolimatta hetki sitten tapahtuneesta neulalla tökkimisestä joka kyllä varmasti vähän sattui. Tosi hienosti palautui siis! 

Hoito-ohjeeksi saatiin kasvaimen puhdistamisen päivittäin ja Vetramilillä voitelun, koska kasvain oli pinnaltaan vähän verestävä. Nyt parin viikon aikana kasvain on vähän litistynyt ja levinnyt, ja siitä on alkanut kasvamaan karvaa ikään kuin kasvaimen läpi. Ässä on ollut koko tämän ajan kauluri päässä, koska se haluaisi nuolla sitä. 

Tänään saatiin sitten eläinlääkäriltä puhelu: kasvain on vaaraton histiosytooma. Se on tyypillinen juuri nuorille koirille ja esiintyy usein päässä, rintakehässä tai etujaloissa. Mikä helpotus! Histiosytooma eläinlääkärin mukaan häviää itsestään, ja vaikka sen voi leikata myös, hän ei sitä suositellut. Nyt siis jatketaan kauluri päässä ja kasvainta puhdistellen kunnes se häviää ja iho paranee. Alla muutama kuva, ensimmäinen heti eläinlääkärireissun jälkeen, ja viimeinen otettu tänään kasvaimesta. 

   
    
   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s