Paikallaanpysymistä ja etäällä istumista 3.2.2016

Treenasimme keskiviikkona Minsun kanssa bh-juttujen sijaan kanakoirajuttuja, koska oltiin osteopaattikäynnin vuoksi paikalla normaalia myöhempään. 

Ensin tehtiin paikallaanpysymista koiran istuessa, Minsun toimiessa häiriönä. Ässä nappasi syksyllä linnun minun kädestäni niin, että se istui ja lintu oli sen pään yläpuolella. Sen jälkeen se on jonkin verran kiihtyneessä mielentilassa ollessaan tarttunut ylöspäin sen pään yli meneviin asioihin. Koska en halua, että se ottaa koppeja metsästäessä, on syytä vahvistaa paikallaoloa vaikka sen ympärillä ja yläpuolella tapahtuu. 

Pyysin Ässän istumaan, ja sen jälkeen ensin minä liikuttelin lelua varovaisesti koiran näkökentässä, välillä palkaten, ja sitten Minsu liikutti lelua vähän vauhdikkaammin. Sitten lelu kiinnitettiin hihnaan, ja sitä vedettiin vauhdikkaasti Ässän edestä, takaa ja viimein heitettiin yli. Minä olin välillä koiran edessä, välillä sivulla ja välillä lelu (ja Minsu) meni minun ja koiran välistä. Koira oli välillä tauolla, ja se itse asiassa yhdessä välissä päätti mennä itse taukomatolle – treeni oli aika rankka luopumistreeni koiralle, eikä sitä tehty kovin pitkään. 

Tämän jälkeen vahvistettiin istumista minusta etäällä. Ässä reagoi pillipysäytykseen tällä hetkellä pysähtymällä nopeasti, ottamalla kontaktin ja tulemalla minun eteen istumaan. Laitettiin koira hihnaan, ja Minsu vei koiran etäämmälle minusta. Aluksi odotettiin, että Ässä tarjoaa itse istumista, jonka merkkasin ehdollisella vahvisteella. Sitten alettiin liittämään pillivihjettä samaan käytökseen koiran sitä itse tarjotessa. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s