Pientä päivitystä ja uuden vuoden suunnitelmia

Loppuvuosi 2015 meni nopeasti työkiireiden siivittämänä, ja blogi jäi vähän varjoon. Myös treenit Ässän kanssa jäivät vähän vähemmälle, mutta luulen että pieni treenitauko teki hyvää sekä Ässälle, että minulle. Ihan toimettomia ei kuitenkaan olla oltu!

Sekä marraskuussa, että joulukuussa osallistuttiin kaer-kokeisiin, näistä kirjoitan oman postauksen. Tuloksia ei saatu, mutta kumpikin koe olivat positiiviisia kokemuksia. Ollaan treenattu pikkuhiljaa pillipysäytyksiä ja noutoja lähinnä kotiolosuhteissa. Noutoja on treenattu sekä riistalla, että dummeilla kuten myös erilaisilla syötävillä kuten ruisleivällä ja nakeilla – näistä löytyy videonpätkiä minun Instagramista (linkki blogin oikeassa reunassa). 

Tottista ollaan treenattu Vision bh-kurssilla, ja ollaan päästy mukavasti eteenpäin treenissä. Paikallaolon ja seuraamisen kesto ovat suurimmat treenattavat asiat ennen koetta. Myös käytösten yleistämistä täytyy tehdä lisää. Nyt ollaan treenattu siis pienessä ryhmässä, yleensä toinen koira suorittamassa paikkamakuuta samaan aikaan, ja sen osalta ei ole ollut mitään ongelmia. 

Pelastuskoirissa kausi jäi meiltä talvitauolle jo loka-marraskuun vaihteessa työmatkan vuoksi. Viimeisimmissä treeneissä missä oltiin olivat maalimiesten kosketuskepit jääneet minulta kotiin, ja yhtäkkiä jouduimme treenaamaan ilman maalimiehellä olevaa kohdetta. Tämä sujui yllättävän hyvin, Ässä kävi maalimiehen luona ja nosti rullan ilman kohdettakin. Tämä oli iso askel kohti lopullista ilmaisukäytöstä! 

Joulu ja uusi vuosi vietettiin Pohjanmaalla. Tapaninpäivänä käytiin etsimässä fasaanejakin, mutta ei nähty yhtään lintuja. Uuden vuoden jälkeisenä viikonloppuna Ässä onnistui ulkona ollessaan juoksemaan kylkensä johonkin niin, että lavan viereen nousi iso nestepatti. Tätä käytiin sitten seuraavalla viikolla näyttämässä eläinlääkärissä koska emme olleet itse näkemässä törmäystä. Onneksi eläinlääkäri vahvisti epäilyksen, eli patissa oli vain verensekaista kudosnestettä. Nyt patti onkin jo melkein kadonnut. 

Vuodelle 2016 meillä onkin isoja tavoitteita:

– BH-kokeen suorittaminen

– Valmistautuminen ensimmäisiin pelastuskoirakokeisiin

– Kanakoirien avoimen luokan vesityökokeen suorittaminen hyväksytysti

– Avoimen luokan kaer-kokeeseen osallistuminen

Näiden tavoitteiden saavuttaminen vaatii etenkin panostusta tottelevaisuustreeniin, ja tottakai myös ilmaisuun ja etsintään pelastuskoiratreeneissä. Kanakoirajuttujen osalta on ajatuksena nyt talven aikana jo aloittaa uimatreenit uimalassa, ja kesällä tehdä kovasti töitä sen eteen, että saataisiin hyvät pisteet vesityökokeesta. Myös nouto ja etenkin luovutus vaativat töitä ennen metsästyskauden alkua. 

Treenaamisen lisäksi Ässällä on edessä viralliset selkäkuvat jossain vaiheessa maaliskuun jälkeen kun se täyttää 2 vuotta, ja myös luonnetestiin osallistuminen. Alla vielä muutama kuva viime vuoden lopulta. Hyvää uutta vuotta kaikille blogin lukijoille ja tsemppiä omien treenitavoitteiden saavuttamiseen! 🙂

   
    
 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s