Rauniotreenit 18.5.2015

Raunioilla tehtiin samanlainen treeni kuin edellisen päivän hakutreeni, paitsi tällä kertaa jokainen neljästä maalimiehestä oli eri. Maalimiehet menivät kuitenkin yksi kerrallaan piiloon. 

Jonkin verran tehtiin hallintaa ennen radalle tuloa, mutta olisi voinut käyttää vielä enemmän aikaa siihen. Koira lähti innokkaasti etsimään. Se liikkui radan vaikeammilla alustoilla paremmin kuin viimeksi, mutta ei vielä täysin sujuvasti. Radalla on kuitenkin tarpeeksi helpompaakin alustaa, että koiralla oli vauhti kova enkä pystynyt pitämään sitä ihan koko aikaa näköpiirissä. Kuten kouluttaja neuvoi, tämänkaltaisen koiran kanssa olisi hyvä asemoitua aina korkealle kohdalle, jotta näkee missä koira menee helpommin – nopea loikkiminen radalla ei ole kovin turvallista tai helppoa. 

Ilmaisut sujuivat Ässältä todella hyvin, yhtä hyvin kuin metsässäkin edellisenä päivänä. Se toi rullan perille saakka melko vaikeidenkin kohtien yli – aiemmin se on välillä pudottanut rullan jos se on joutunut hyppäämään tai ylittämään esteitä kiipeämällä. Tämä oli kyllä valtava loikkaus edelliseen kertaan raunioilla, jolloin se ei meinannut ilmaista lainkaan. 

Raunioilla, kuten metsässäkin, olisi hyvä ottaa yhä enemmän hallintaa mukaan sekä ennen lähetystä, että näyttöjen jälkeen. Etäisyyttä minun ja koiran välillä ilmaistessa voi kasvattaa myös, nyt ne olivat n. 10 metriä. Piilot olisi hyvä valita jatkossakin niin, että etsinnän aikana koira joutuu menemään vaikeiden alustojen yli, mutta ilmaisun se pääsee tekemään vähän helpommalla alustalla – ilmaisu ei kuitenkaan ole vielä niin vahva. Häiriöhenkilöitä voisi myös alkaa lisäämään radalle etsinnän aikana. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s