Hakutreenit 27.4.2015

Treenin aluksi Ässä otettiin mukaan tallaamaan rataa. Ajatus tässä oli saada koirasta suurin into pois, ja päästää se vapaana haistelemaan ja tutkimaan maastoa. Näin sillä ei toivottavasti ole niin suurta tarvetta tutkia maastoa kun sen pitäisi ilmaista.

Tämän jälkeen ensimmäinen maalimies meni radan alkupäässä noin 5 metrin päähän piiloon. Koira ei nähnyt maalimiehen menevän piiloonsa. Sitten päästin koiran irti, en antanut mitään vihjettä vaan se sai itse huomata hajun ja löytää maalimiehen. Maalimiehiä oli 5, seuraava meni piiloon koiran ilmaistessa edellistä. Etäisyyttä siitä mistä päästin koiran irti maalimiehille oli parikymmentä metriä tai vähän enemmän. Metsä, jossa treenattiin oli melko avointa mutta maalimiehet piiloutuivat mahdollisimman hyvin.

Koiran ilmaistua juoksi lähemmäksi, jotta matka maalimieheltä minulle olisi 5-15 metriä. Ilmaisut sujuivat todella hyvin, yhdellä maalimiehellä taisi pudottaa rullan, mutta muilla ilmaisut menivät melkeinpä kerralla putkeen. Oli kyllä mukava nähdä kuinka Ässällä alkavat palaset loksahtelemaan paikoilleen. Ja oli myös mielenkiintoista huomata, että joskus täytyy nostaa kriteeriä kunnolla, jotta koira alkaa toimimaan halutulla tavalla.

Seuraavissakin hakutreeneissä edetään samalla tavalla, maalimiehet saavat vaan olla vielä kauempana ja niiden sijoitus täytyy suunnitella niin, että saadaan treenistä kunnon partiointi. Eli etsintä alkaa aina siitä kohtaa uudelleen mistä edellinen maalimies on löytynyt. Mutta näihin treeneihin olin todella tyytyväinen, ollaan ilmaisun kanssa oikealla tiellä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s