Treenisuunnitelmia noutoon ja paikallapysymiseen 6.4.2015

Seuraavia asioita olisi tarkoitus treenata lähiviikkoina. 

1) Noutoa nenät vastakkain tutuilla esineillä

Normaalilla dummylla ja fasaaninnahkadummylla voidaan jättää ohijuoksut jatkossa tekemättä, ja keskitytään noutoon niin että noudettava esine on minun ja koiran välissä. Treenin aikana kasvatetaan etäisyyttä. 

Jos koira nostaa esineen nopeasti ja tehokkaasti, ei anneta luoksetulopillitystä koiran tueksi. Jos koira epäröi noudettavan kanssa, annetaan luoksetulovihje. 

Koiran tullessa luokse, odotetaan että istuu ja pitää 2-5 sekuntia. Jos koira alkaa laskea päätä tms., otetaan avuksi käsitarget ylhäälle tai pari askelta taaksepäin, ja heti perään treenataan lyhyempiä pitoja. 

2) Kahden lelun leikkiä myös eriarvoisilla leluilla

3) On-off leikkiä. Huomioi, että en nosta lelua kun siirryn passiiviseen vaiheeseen. Lähde vaikeuttamaan leikkiä niin, että kun koira istuu paikallaan, lelu alkaa liikkumaan yhä enemmän karkoittuvan linnun tapaan ennen kuin koira vapautetaan. 

4) Hampaat iholla-treeni. Käytetään vetolelua joka mahtuu käsien sisälle. Koiran kanssa leikitään vetoleikkiä hetken aikaa. Sitten otan lelun käsien sisään niin ettei lelua näy yhtään, ja annan koiralle luvan leikkiä. Jos koira yrittää hampailla lelua käsien ”läpi”, en reagoi lainkaan (ja tod näk puren hammasta salaa). 

Jos ei hyökkää leluun kiinni vaikka saa luvan, niin paljastan lelua ja annan koiran leikkiä. Sitten taas lelu menee piiloon, mutta sitä näkyy jo hiukan käsien välistä, ja sama homma. Seuraavalla kierroksella lelua näkyy taas hieman enemmän. Näin koira oppii arvioimaan milloin se pystyy tarttumaan leluun niin ettei se tule näpeille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s