Tokotreenit 25.3.2015

Treenasimme poikkeuksellisesti parkkipaikalla. Alkuperäinen suunnitelma oli treenata pidempää seuraamista,ja käännöksiä. Ympäristö osoittautui kuitenkin Ässälle liian haastavaksi ja tehtiin alkuun lyhyempiä pätkiä seuraamista ja käännöksiä. 

Seuratessa Ässä piti hyvin katsekontaktia, koiran paikkaan ei kiinnitetty kauheasti huomiota. Käännöksissä huomattiin, että koiran sivulletulo oli melko riippuvainen minun vartaloavuista, eli käännyn liikaa koiraa kohti ja tuen sivulletuloa omalla liikkeellä. Kotitehtäväksi saatiin tehdä sivulletuloa maassa olevan kohteen avulla (jonka päälle Ässä osaa mennä etutassuilla) ja niin että seison aivan suorassa ja liikkumatta ja pidän katseen täysin eteen. 

Viimeiseksi tehtiin vielä yhden ja kahden askelen siirtymiä eteen, lähtö perusasennosta ja loppu perusasentoon. Ässä pysyi yllättävän hyvin minun vauhdissa, normaalisti se lähtee vauhdilla ja joutuu sitten palaamaan takaisinpäin kun pysähdyn. Taukomattokäytös sujui myös yllättävän hyvin, ulkona ei olla sitä vielä kauheasti käytettykään. 

Toimimme myös häiriökoirakkona kun kouluttaja treenasi oman koiransa kanssa. Ässä innostuu yhäkin melko paljon lähellä olevista toisista koirista. Pidin treenin aikana vahvistetiheyden todella korkeana, ja alkuun annoin ehdollisen vahvisteen ”jes” ja palkan jokaisesta kerrasta kun Ässä katsoi toista koiraa. En välittänyt siitä, että haukkuiko se vai ei. Tätä tehtiin suurin osa treenistä, alkuun paikalla seisoen, sitten lisäten liikettä. Kun tämä sujui ja koiralla alkoivat kierrokset putoamaan, aloin odottamaan, että Ässä katsoo toista koiraa ja katsoo sitten minuun, josta annoin ehdollisen vahvisteen ja palkan. Lopuksi päästiin tekemään muutaman askelen mittaisia seuraamisia, joissa Ässä pitää katseen minussa vaikka toinen koira liikkuu lähellä. Koiran mielentila oli merkittävästi rauhallisempi treenin lopussa kuin alussa. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s