Tottelevaisuustreenit 13.2.2015

Perjantaina käytiin treenaamassa omatoimisesti Kompassin tiloissa. Treenitilassa oli useampi muu treenikaveri, eli häiriötreeniä saatiin myös. Fokuksena treenissä oli alustalle rauhoittuminen. Sen ohessa tehtiin myös kontaktia, seuraamista ja asentovaihtoa istumasta seisomaan.

Rauhoittuminen meni hyvin ottaen huomioon sen, että samassa treenitilassa oli parhaimmillaan 4 tai 5 muuta koiraa, ja koirat myös vaihtuivat meidän treenin aikana. Suurimman osan ajasta Ässä vietti alustalla rauhoittuen. Asentovaihdossa edettiin hieman, treeniä helpotti iso peili seinällä. Takajalat liikkuvat vielä koiran hypätessä ylös, mutta eniten kehittyivät omat mekaaniset taidot eli sopiva käden etäisyys ja palkan paikka.

Alustalla maatessaan päästiin niinkin pitkälle, että Ässä makasi liikkumatta, pää maassa ja alkoi tarjoamaan katsetta muualle. Eli koira ei katsonut minuun, ei namikäteen eikö muihin koiriin tai ihmisiin. Kun tätä päästään vahvistamaan lisää, uskon, että koirakin alkaa rauhoittumaan aidosti enemmän koska se ei katsele mitään mikä nostaisi sen virettä tai veisi sen huomion.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s