Ilmaisutreenit 4.1.2015

Treenit olivat viimeiset Vision keväällä alkaneista ilmaisutreeneistä. Ässälle tehtiin samankaltainen treeni kuin viime kerran videoitu treeni. Ässällä olivat samat kaksi maalimiestä kuin viime kerralla piilossa yhteensä 6 kertaa treenin aikana. Treeni aloitettiin Vision alakerran tiloissa, joissa Ässä löysi melko nopeasti ensimmäisen maalimiehen. Ässä ei kuitenkaan aloittanut ilmaisua, maalimiehen naama kyllä putsattiin vaan se sai hajun seuraavasta maalimiehestä joka oli muutaman raollaan olevan oven takana melko lähellä. Tämänkin maalimiehen kanssa ilmaisuketju ei lähtenyt käyntiin automaattisesti, Ässällä oli liikaa vauhtia ja intoa vielä, ja paikat olivat täysin uusia.

Muutaman ”ukko”-vihjeen jälkeen alkoi muistumaan mieleen mitä maalimiehen luona tehdään. Treenin edetessä tuttuihin yläkerran tiloihin ilmaisukin alkoi sujumaan, ja vaikka alkuun takelteli, sanoisin silti että ilmaisut sujuivat jo paremmin kuin viime kerralla. Sitten kun ilmaisuketju lähti käyntiin, se sujui sujuvammin kuin aiemmissa treeneissä, eli rullan pudottelua tai hidastelua sivulletulossa rullan luovutuksen jälkeen ei ollut lähes lainkaan.

Ongelma on sinänsä positiivinen ja luonnollinenkin, Ässä on nuori ja innokas ja rakastaa ihmisiä yli kaiken, joten onko ihmekään, että löydettyään ihmisen sillä on päällimmäisenä mielessä se löytämisen riemu… 😀 Ohjeeksi saatiin tehdä vaan lisää toistoja helpoissa olosuhteissa, jotta kosketuskepin näkeminen laukaisisi välittömästi oikean toimintaketjun.

Välineiden häivyttäminen ei siis ole vielä Ässällä ajankohtaista. Kun saadaan ketjua sujuvammaksi useissa ympäristöissä, aletaan lisäämään etäisyyttä ohjaajan ja maalimiehen välille. Tässä vaiheessa on parasta jos itse palkkaan koiran, koska olen lähellä eikä Ässälle tarvitse rakentaa yhtään lisää maalimiesmotivaatiota, sitä on jo yllin kyllin… Kun käytösketju on varmempi, ja etäisyyden lisääminen lähetyksiin tai partiointiin on ajankohtaista, voidaan siirtyä vaiheeseen, jossa maalimies palkkaa.

Voin hyvillä mielin suositella Vision rullailmaisukurssia, minä ainakin sain hyvän pohjan Ässän rullailmaisun kouluttamiselle kurssilta. Lähtötilannehan oli tämä, ja nyt kurssin jälkeen Ässä osaa valmiin rullailmaisuketjun, ja enää puuttuu käytösketjun vahvistaminen ja yleistäminen. Iso kiitos siis Sarille ja kurssikavereille! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s