Ilmaisutreenit 16.11.2014

Ilmaisutreenissä Visiolla alkuun katsottiin missä vaiheessa ilmaisun käytösketju on. Ollaan treenattu ilmaisua sekä kotona ruuan yhteydessä, niin että yhdestä onnistuneesta toistosta Ässä saa koko aamu- tai iltaruuan, ja pelastuskoiratreenien yhteydessä myös joitakin toistoja. Ilman maalimiestä ja alusta sekä kosketuskeppi näkyvillä, Ässä onnistui hyvin suorittamaan koko ketjun.

Seuraava askel oli maalimiehen lisääminen kosketuskepin ja kosketusalustan luokse. Ensimmäisillä toistoilla maalimies oli jonkinlainen häiriö, häntä piti käydä tervehtimässä ja ihmettelemässä, mutta Ässä kuitenkin onnistui keskittymään tehtävään jollain tasolla. Vielä enemmän onnistumisia saatiin, kun maalimies piti alkuun kosketusalustaa piilossa, ja otti sen esille vasta kun Ässä oli tuonut minulle rullan.

Rullan tuonnin jälkeen ja ennen näytölle lähettämistä Ässä hidasteli melko paljon sivulletulon kanssa. Päädyttiin jättämään sivulle istuminen toistaiseksi pois, jotta ketju pysyy nopeana ja tehokkaana, se on tällä hetkellä se hitain lenkki ketjussa. Joten luovutettuaan rullan, Ässä kääntyy jo itse kosketusalustalle päin, jonka jälkeen odotan x sekuntia ennen kuin annan sille vihjeen ”näytä” jolla se voi mennä alustalle makaamaan ja saa palkan.

Kotona ja treeneissä jatketaan maalimiehen lisäämistä osaksi käytöstä. Sivulletuloa harjoitellaan erikseen etenkin ruokakupilla, eli saadakseen ruuan, Ässän pitää tulla pyynnöstä sivulle istumaan josta se saa luvan jälkeen mennä syömään. Isolla palkalla saa nopeasti lisättyä arvoa käytökselle, ja siten siitä tulee vahvempi ja nopeampi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s