Tokotreenit 30.9.2014

Treeneissä aloitettiin peruuttamisen kouluttamine Ässälle. Peruuttamisen kautta on tarkoitus kouluttaa koiralle nopeat ja näyttävät jäävät liikkeet, sekä siitä on apua myös kaukokäskyjen kouluttamisessa. Ässällä on oletuskäytöksenä treenitilanteessa vahva maahanmeno, ja alkuun palkattiin siitä, että koira pysyy seisaallaan. Tämän jälkeen totutettiin koiraa siihen, että palkka eli nami toimitetaan sen etujalkonen välistä rintakehän alle maahan.

Kun nämä alkoi sujumaan, alettiin naksuttamaan ja palkkaamaan siitä, että koira liikuttaa etutassujaan. Jonkinlaista ymmärrystä alkoi koiralle muodostumaan siitä, mitä siltä odotetaan, mutta kylkiäisenä saatiin myös jonkun verran kumarrusta, eli koiralla on etutassut maassa mutta takapää ylhäällä.

Ässällä oli kyllä taas tekemisen meininkiä treeneissä, se on todella nopea tarjoamaan käytöksiä ja luulen, että isoin jarru meidän treeneissä tulee olemaan minun reaktiokyky ja taito napata haluttu käytös. Onneksi varsinkin Oiva Agilityn treeneissä ollaan harjoiteltu paljon kouluttajan mekaanisia taitoja, tämän koiran kanssa niistä on todellakin hyötyä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s