Ilmaisutreenit 17.8.2014

Olimme jälleen Visiolla ilmaisutreeneissä. Ensin katsottiin missä vaiheessa rullan nosto on. Kosketuskeppi oli n. 3-5 metrin päässä, ja Ässältä sujui hyvin ketju kosketuskepin kuonokosketus -> rulla suuhun -> luoksetulo -> kämmenen kuonokosketus -> palkka. Tehtiin useampi toisto tällä asetelmalla, ja aloin Sarin ohjeesta liikkumaan sen jälkeen kun koira on lähtenyt kosketuskepille koska todellisessa hakutilanteessakin ohjaaja on eri paikassa koiran tuodessa rullaa kuin mistä se lähetettiin.

Testattiin myös missä vaiheessa näyttö-käytös on (vihje ”näytä” -> koira menee kosketusalustalle makaamaan -> saa palkan kosketusalustalle). Tämä käytös oli keväällä ja alkukesästä todella hyvä, se sujui innokkaasti ja vauhdikkaasti myös häiriöisemmissäkin paikoissa. Kesäkuun jälkeen sen treenaaminen oli kuitenkin tauolla, nyt kun testattiin ei käytös ollut enää yhtä vauhdikas. Ollaan myös treenattu kosketusalustalla seisomista takajalkojen liikkuessa valmistavana treeninä sivulletuloon. Tämä oli selvästi hyvin muistissa Ässällä, se tarjosi sinnikkäästi kosketusalustalla seisomista maahanmenon sijaan. Saatiin kuiten muutamia toistoja maahanmenoa palkittua, mutta silti käytös ei lisääntynyt. Arveltiin, että syy saattoi olla myös fyysinen – Ässä riehui eilen tuntikaupalla useamman koiran kanssa, ja on ollut ehkä aavistuksen rauhallisempi kuin normaalisti.

Saatiin seuraavat aiheet treenattavaksi jatkossa:

1) Näyttö-käytöksen kertaaminen sujuvaksi ja vauhdikkaaksi
2) Vihjeen lisääminen rullan nosto-käytöksen alkuun (esim. haku, piilo tai ukko – pitää päättää mikä on sopiva vihje), ja koiran lähtö sivulta kosketuskepille lähetettäessä
3) Lähetys rullan nostoon eri kohdasta kuin rullan vastaanotto (eli ohjaaja liikkuu)
4) Sivulletulo-käytös sujuvaksi ja vihjeen liittäminen siihen
5) Rullan nosto- ja näyttö-käytösketjujen liittäminen yhteen
6) Valmiin ketjun yleistäminen eri paikkoihin ja häiriöihin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s