Syksyn pelastuskoiratreenien tavoite

Tänään alkoi Hepekon syyskausi, ja tavattiin treeniryhmän kanssa taas kesälomien jälkeen. Koska oli niin kuuma keli, käytiin vaan läpi jokaisen tavoitteita syyskaudelle sekä tehtiin hiukan tottista.

Meidän tavoite syyskaudelle on saada koottua ilmaisuketju valmiiksi ja yleistettyä se metsään. Näyttöä (vihje ”näytä”, koira menee kosketusalustalle makaamaan -> palkka) ollaan jo treenattu kevään aikana useammassa paikassa, ja rullan noston ketju on koossa (kosketuskeppi, rulla suuhun, tuonti minulle käteen -> palkka). Nyt pitää vielä saada rullan nosto-osa vahvemmaksi eli tehdä sitä vahvemmaksi, vielä onnistumisprosentti on vaikeammissa häiriöissä melko matala. Tämän jälkeen voidaan kerrata hieman näyttöä ja liittää ne kaksi ketjua yhteen. Sen jälkeen voidaan jo alkaa yleistämään koko ilmaisuketjua eri ihmisille ja eri paikkoihin.

Ässällä oli kyllä kivaa hengailla ihmisten kanssa, saada rapsutuksia ja leikkiseuraa, sekä päästä tekemään vähän tottistakin kesätauon jälkeen. Tosi rennosti se myös hengaili vaikka ihmiset vaan jutteli keskenään eikä kiinnittänyt siihen huomiota. Yhtäkkiä se onkin fiksu ja rauhallinen nuori koira, mites tässä näin pääsi käymään 🙂

20140804-221706-80226078.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s