Tottistreenit 1.7.2014

Tottistreeneissä treenailtiin lisää kontaktia, seuraamista ja liikkeestä istumista. Tilassa oli Ässälle uusia koiria, jotka hetken aikaa veivät huomion mutta se pystyi silti työskentelemään hyvin. Seuraaminen on ihan kivalla mallilla, en ole kuitenkaan vielä liittänyt siihen vihjettä. Pitää vielä hioa sitä eli saada siihen hiukan kestoa sekä seuraamisen paikan, että katsekontaktin osalta, ennen kuin liitän vihjeen.

Liikkeestä istuminen sujuu hitaassa vauhdissa, mutta vieläkään istuminen ei ole kovin nopea. Olen myös huomannut, että istumisen toinen vihje eli pitkä pillitys on heikentynyt. Nyt pitää tehostaa käskystä istumistreeniä, eli paremmat vahvisteet (leikki tai lelu, tai ainakin parempi nami), enemmän toistoja ja enemmän yleistystä. Ja vahvistaa kumpaakin vihjettä, eli ”istu”-sanaa ja pitkää pillitystä.

Loppuun tehtiin vielä paikallamakuuta, joka alkoi jo sujumaan vähän paremmin. Ongelma ei niinkään ole ollut toiset koirat vaan Ässän pentumaisuus. Tai siis, eihän sekään ole mikään ongelma, en ole vielä vaatimassa pennulta mitään 10 minuutin paikallamakuuta hievahtamatta. Mutta se siis malttoi pidempään makoilla rauhassa ilman tarvetta riehua, leikkiä, nuuskia tai muuten häröillä. Pientä aikuistumista siis havaittavissa, mutta vain pientä… J Tärkeintä on tässä vaiheessa se, että se ei nouse toisten koirien ohittaessa. Järjestetyt tottikset jäävät nyt kesätauolle, eli elokuussa jatketaan taas. Toki tavoitteena on treenailla omatoimisesti sillä aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s