Ilmaisukurssi 15.6.2014

Osallistumme Koirakoulu Vision ilmaisukurssille pelastuskoiran rullailmaisun kouluttamisen tueksi, ja eilen oli toinen kurssikerta meille. Kurssi kestää ensi vuodenvaihteeseen saakka, ja siellä tavataan noin kerran kuussa paitsi nyt kesällä tulee heinäkuussa tauko.

Rullailmaisu-käytösketjun osista Ässällä on näyttö jo melko hyvin hallussa. Se malttaa melko hyvin odottaa vihjettä ”näytä” ennen kuin se saa mennä alustalle ja alustalle meno on aika vahva. Metsätreeneissä ollaan myös harjoiteltu erilaisilla pohjilla maahanmenoa, käpyjen päällä, heinikossa, hietikolla jne. Ohjeena saatiin antaa alustalla suurempia palkkoja, ja tehdä sitä vaikkapa ruokaa annettaessa, jotta alustasta tulee vielä vahvempi. Sunnuntain treenissä Ässä kerran karkasi alustalle ilman vihjettä, ja jäin odottamaan mitä se tekee – hetken se makoili ja ihmetteli miksi ei heru palkkaa, mutta sitten se nousi ja palasi minun luokse odottamaan vihjettä! Pennulle aika rankka rangaistus toki, mutta onneksi käytös ei hajonnut siihen vaan saatiin sen jälkeen onnistuneita toistoja vielä alle.

Rullassa ollaan vasta hetki sitten saatu askarreltua rulla, ja kurssilla harjoiteltiin irtonaisen rullan tuontia käteen lyhyeltä etäisyydeltä. Se sujui jo melko hyvin. Yritin muutaman toiston nostaa sen kaulasta Ässälle suuhun, jotta saataisiin koira nostamaan kaulassa roikkuva rulla mutta se ei lähtenyt sujumaan. Eli lisää toistoja rullan nostoon maasta, ja sitten kun rulla on kaulassa pyritään siihen, ettei nosteta rullaa koiran suuhun vaan vain sen verran, että koira pystyy sen itse poimimaan. Kämmenkosketus ja käteen tuominen on myös asioita mitkä ovat jo melko hyvällä mallilla, mutta joiden treenaamista pitää kuitenkin jatkaa yleistämällä eri paikkoihin ja luomalla lisää vahvistehistoriaa niille.

Eli nyt kesätauolla treenataan palaset (kosketuskeppi vihjeenä rullan nostoon ja tuontiin minulle, edestä istumasta siirtyminen sivulle istumaan, ja ”näytä”-käytös eli koira menee alustalle makaamaan) todella vahvoiksi, jotta elokuusta lähtien voidaan alkaa liittämään palasia yhteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s