Tottistreenit 10.6.2014

Tottistreenissä keskityttiin kontaktiin ja leikkimiseen. Kontaktia harjoiteltiin ensin sisällä liikkumalla muutamia askelia eri suuntiin, ja naksautettiin sekä katsekontaktista, että muiden koirien katsomisesta. Palkkauksen yritin muistaa tehdä ”oikeaan” kohtaan vasemmalle sivulle, jotta seuraamisen paikka alkaisi pikkuhiljaa vahvistumaan. Nythän ei voi vielä puhua seuraamisesta, mutta uskon että se alkaa pikkuhiljaa muodostumaan palkan paikan avulla.

Sisälläolon jälkeen siirryttiin ulos treeniin jossa muut koirakot istuivat aloillaan ja 1 tai 2 koirakkoa pujotteli paikallaanolevia. Tässä taas palkattiin sekä toisten koirien katsomisesta, että katsekontaktista. Ässää toki kiinnostaa muut koirat, mutta kyllä sitä katsekontaktiakin löytyy jo melko hyvin.

Leikki sujui sekä sisällä, että ulkona todella hyvin. Tehtiin on-off leikkiä varsinkin ulkona, eli välillä riehutaan ja yhtäkkiä leikki loppuu, jolloin koiralta odotetaan nopeaa istumista ja rauhoittumista. Vapaa-vihjeestä leikki taas alkaa. Olin tyytyväinen sekä Ässän kykyyn säätää virettä, että sen kykyyn leikkiä vaikka joidenkin metrien päässä on muita koiria. Itse voisin lisätä vielä kierroksia leikkiin, jotta saadaan kehitettyä sitä vireensäätöä entisestään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s