Osteopaatilla 2.12.2013

Kävimme osteopaatilla tänään Maaria Kaiperlalla. Tompassa oli tällä kertaa vähän enemmän hoidettavaa, Maarian sanoin ”klassinen kipukoira”. Syyskuun alussa tapahtunut tappelu ison irtokoiran kanssa oli jättänyt jälkensä lantioon joka oli kierteellä ja oli jo alkanut kiertää selkärankaa ylempää sekä kuormittanut myös etupäätä.

Olin tarkkaillut jo Tompan selkärankaa keskiselästä, kun se oli olevinaan hiukan koholla, mutta ajattelin vain ylireagoivani tai ulkonäön muutoksen johtuvan koiran hoikistumisesta. Tomppa on ollut myös hiukan reaktiivisempi viimeisimmissä tottistreeneissä, mutta olin ajattellut sen johtuvan pitkästä työmatkastani marraskuun aikana.

Tomppa oli myös hoidon aikana paljon levottomampi ja hermostuneempi kuin aiemmin, mutta lantiota hoidettaessa se selvästi yhdessä vaiheessa rentoutui, ensin veti kroppa väristen keuhkot täyteen henkeä jonka jälkeen päästi ilmat pois syvällä huokauksella. Se myös reagoi oven takaa kuuluviin ääniin mitä ei ole yleensä tehnyt hoidon aikana. Maaria sai kuitenkin hoidettua Tompan ja toipuminen voi alkaa.

Mitään pysyvää vikaa tai peruuttamatonta ei pitäisi olla tapahtunut, joten nyt jatketaan normaalia elämää mutta ei hyppyytetä agilitytreeneissä lähiviikkoina. Seuraava aika sovittiin tammikuun loppuun. Aloin miettimään hoidon jälkeen, että kuinkahan monen koiran käytösongelmat johtuvat fyysisistä kivuista… Tomppakin oli kivusta huolimatta normaali leikkisä itsensä, söi normaalisti ja jaksoi treenata – ainoa asia mikä on muuttunut syksyn aikana oli reaktiivisuus toisiin koiriin. Toki muutos liittyy osittain itse tapahtumaan, mutta luulen että jatkuva kipu ei ainakaan edesauta koiran kouluttamista ja vastaehdollistamista toisiin koiriin. Iso kiitos taas Maarialle avusta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s