Rauniotreenit 26.8.2013

Raunioilla teemana oli häiriöiden kasvattaminen. Edellinen kerta raunioilla oli kesäkuussa, ja kevään aikaan ainakin muutamalla kerralla oli jo häiriöhenkilöitä etsittävällä alueella. Tällä kertaa yksi häiriöhenkilöistä metelöi hakaten kepillä peltilevyjä jne. pitäen melko kovaakin meteliä. Tomppa työskenteli kuitenkin hyvin metelistä huolimatta. Pari kertaa se kävi katselemassa häiriöhenkilöitä, mutta jatkoi sitten etsintää.

Maalimiehiä oli viisi. Avopiiloissa olevat maalimiehet palkkasivat suoraan, ja umpipiiloissa olevat maalimiehet odottivat, että tulen paikalle ennen koiran palkkaamista. Tompan etsinnässä ei ollut moittimista, se työskenteli motivoituneesti. Ilmaisut olivat myös vahvoja niillä maalimiehillä joilla ei ollut suora palkka. Niin kauan kuin treenaan erikseen ilmaisua, voisi olla hyvä käyttää suoraa palkkaa raunioilla niissä piiloissa joissa koira pääsee maalimiehelle saakka.

Häiriöitä voisi lisätä rytmillä 2 treeniä häiriöillä, 1 treeni ilman häiriöitä, 2 treeniä häiriöille jne. Jokaisella häiriötreenikerralla häiriöitä lisätään, ja välillä pidetään helpompi treeni ilman häiriöitä, jotta koira ei paineistu liikaa. Kokeilin koiran hallintaan ottoa yhdellä umpipiiloa, ja taaskaan se ei onnistunut. Voisi miettiä jos hallintaan ottoa voisi treenata myös erillisissä ilmaisutreeneissä. Ainakin koiran maalimiesmotivaatio on hyvällä mallilla, pitäisi vaan saada koiralle vähän malttia ja palkita rauhoittuminen vaikkapa maalimiehelle & palkalle pääsyllä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s