Ilmaisutreenit 19. & 23.8.2013

Tällä viikolla treenailtiin ilmaisua ensin Hepekon treeneissä maanantaina ja perjantaina treenikaverin kanssa. Tavoitteena on ollut nostaa kosketusalustalla pysymisen kestoa, aiemmissa treeneissä kestoa on ollut 1-2 sekuntia. Maanantaina päästiin treeneissä 3-4 sekunnin kestoon, ja perjantaina ajoittain 4-5 sekunnin kestoon. Keston nostaminen pienissä askeleissa on tärkeää, koska uskon että aiempi ilmaisukäytös hajosi kun nostin kestoa liian nopeasti. Tomppa on aiemmin palkattu usein 5-20 haukun sisällä. Kevätkauden alussa aloin kuitenkin pyytämään maalimiehiä palkitsemaan koira vasta kun olen itse ehtinyt maalimiehelle. Kriteerin nosto oli liian nopea, ja Tomppa alkoi tarjoamaan muita käytöksiä kun palkkaa ei tullutkaan yhtä nopeasti kuin normaalisti – kuten maalimiehen koskettamista kuonolla.

Maanantain treeneissä Tomppa kosketti maalimiestä vain kerran kuonolla, ja perjantain treeneissä ei lainkaan. Haukkuja on alkanut tulemaan keston lisäämisen myötä, mutta ne eivät ole olleet kriteeri – ainoastaan se, että koira koskettaa kosketusalustaa ja ei kosketa maalimiestä. En ole huolissani siitä, että koira lopettaisi haukkumisen, se käytös on niin vahva koiralla, että se säilyy todennäköisesti mukana. Myös lähetys on parantunut huomattavasti treenien aikana. Jos koira on mennyt maalimiehelle ilman vihjettä, olen tahtonut sen takaisin eikä se ole niiltä toistoilta saanut maalimieheltä palkkaa.

Tässä vaiheessa taidan tehdä tarkemman koulutussuunnitelman jatkon kannalta, jotta muistan nostaa kriteeriä tasaisesti ja vaihdella myös muita tekijöitä ettei käytös vakiinnu tässä vaiheessa liikaa. Koulutussuunnitelma löytyy täältä: https://weimari.wordpress.com/2013/08/25/koulutussuunnitelma-ilmaisu-kosketusalustalla/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s