Tottistreenit 12.2.2013

Tiistain tottistreeneissä tarkistettiin miltä näyttää meidän BH-kokeen istumisliike. Koesäännöistä liike kuvataan näin:

”Ohjaaja lähtee perusasennosta vapaana seuraavan koiran kanssa suoraan eteenpäin. Vähintään 10-15 askeleen jälkeen ohjaaja pysähtyy perusasentoon ja antaa koiralle ”istu”-käskyn. Sen jälkeen ohjaaja jatkaa vielä 15 askelta eteenpäin ja kääntyy viivyttelemättä koiraan päin. Tuomarin merkistä ohjaaja palaa koiran luo, asettuu sen oikealle puolelle ja ottaa perusasennon. Jos koira istumisen sijasta menee maahan tai jää seisomaan, vähennetään 5 pistettä.” (Lähde: http://www.palveluskoiraliitto.fi/BH.pdf)

Tämä liike on meillä melko hyvin hallussa. Koiran suoritusvarmuutta parantaisi, jos muistaisin jäävissä liikkeissä lähteä liikkeelle oikealla jalalla, ja seuraamaan lähtiessä startata vasemmalla jalalla.

Maahanmenossa on suunnitteilla uudelleenopetus ja uusi vihje. Tarkoitus on opettaa koiralle maahanmeno, jossa se laskee etupäänsä alas ensin ja sitten vasta takapään. Aiempi maahanmeno on ollut vaihteleva, välillä koira on laskenut takapään ensin, välillä etupään. Aloitettiin treeni kosketuskepin avulla, kosketuskeppi koiran etujalkojen väliin maahan, ja alkuun palkkailtiin kuonokosketuksista. Alkuun Tomppa piti sinnikkäästi takapäätä ylhäällä, mutta viimein huomasi myös laskea takapään alas, ja siirryttiin siitä palkkaamiseen. Seuraavaksi on vuorossa lisää toistoja liikkeelle eri paikoissa, kosketuskepin häivytys ja uuden vihjeen liittäminen käytökseen (kun keksisi mikä se olisi… vanha vihje on ”maa”).

Ohjatuissa tottistreeneissä on seuraavaksi tarkoitus siirtyä häiriötreenin suunnitteluun ja toteuttamiseen, liikkeiden teknisiä puolia voidaan treenailla hyvin itsekseen mutta häiriötreeniin kaivataan neuvoja ja tietty niitä häiriöitäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s